„Unokatestvérünknél” jártunk Bodrogkisfaludon, a Patrícius Borházban.
“Unokatestvérünknél” jártunk Bodrogkisfaludon, a Patrícius Borházban.
A Patrícius Borház és Vinotéka, illetve a hozzá tartozó birtoktesten annak igazgatója, Dr. Molnár Péter vezetett körbe bennünket.
Lehetőségünk nyílt megtekinteni a rég időket idéző présházat, illetve az annak mélyében rejlő – kifejezetten tájképbarát prés- és borkészítő üzemet, illetve a borospincét. Megtudtuk, hogy a Tokaj-hegyalján a táji adottságokhoz illeszkedve, illetve a hagyományokat követve a fehér borok előállítása a legoptimálisabb.
A birtok és a présház bejárását követően a Patrícius Borház jóvoltából borkóstolón vettünk részt, mely alatt lehetőségünk nyílt megkóstolni a Patrícius 2017-es Tokaji Furmintját, 2018-as Sárga Muskotályát, a 2017-es Késői Szüret “Katinkát” és a 2016-os 5 puttonyos Aszúját. A borok készítési technológiáját, azok történetét Dr. Molnár Péter birtokigazgató ismertette.
A borkóstolót követően Tokaj-hegyalján vacsoráztunk.
Köszönjük a szíves vendéglátást a Patrícius Borháznak és Kedves Dolgozóinak! Reméljük, hogy a legközelebbi alkalommal mi láthatjuk vendégül Őket!